Sovesofaspesialistens guide til kjøp av sovesofa

En sovesofa er et genialt produkt som forener to vesentlige funksjoner og dekker to primære behov – sitte og sove. Sovesofaen sparer i tillegg plass og utvider kapasiteten i begrensete boflater. En viktig, riktig og smart investering med lang varighet og mye bruksglede. Vi ønsker å hjelpe deg med å velge riktig sovesofa tilpasset ditt behov og budsjett.

Bruk

Det er tiltenkt bruk som har det meste å si for hvilken sovesofa du bør velge.

  • Hvordan skal sovesofaen brukes?
  • Skal den sittes i mye?
  • Hvor ofte skal den brukes som seng?

Se sovesofaer med BEDinside her >
Se Hovden Epic sovesofa her >

Rommet

Rommet sovesofaen skal stå i har mye å si for ditt valg av sovesofa. Passer det best med en sovesofa som slåes ut fremover (typisk 2-seter som er forholdsvis smal, men bygger mer enn 200 cm ut i rommet når den brukes som seng), eller er en sovesofa hvor du sover langsetter veggen å foretrekke (typisk 3-seter med bredde fra 200 cm, men mindre behov for plass ut i rommet)?

Se sovesofa fra Hovden Smarty her >
Se Innovation Recast sovesofa her >

Brukervennlighet

Skal sovesofaen nyttes ofte som seng er det viktig at den er enkel i bruk. Det må ikke være komplisert eller tungvint å konvertere fra sofa til seng og tilbake igjen. Sovesofa med mekanismer som slåes ut fremover tillater som oftest at laken er påsatt mens de fleste 3-seterne kommer med god plass til oppbevaring av sengetøy. Det er ikke vanskelig å finne sovesofa som er enkle å anvende, så påse at du ikke velger en som er tungvint i bruk såfremt at den benyttes ofte som seng.

Se sovesofaer med BEDinside her >
Se Innovation Osvald sovesofa her >

Priser og budsjett

En god sovesofa forener det beste fra to produkter og vil nødvendigvis ha sin pris. Med et budsjett på mellom 12 og 20 tusen vil du kunne velge mellom et rikt utvalg tilpasset dine behov. Ønsker du eksklusive ullstoff og de beste madrasser vil sluttprisen kunne bli høyere. Typisk vil anvendt mekanisme, madrasstype, størrelse og tekstil påvirke salgsprisen.

Bestselgere hos oss er blant andre:

Se Hovden Scandic 140 sovesofa her >
Se Innovation Conlix sovesofa her >

Prioritér

Du må ta stilling til tiltenkt hovedbruksområde – sitte eller sove? Du må også finne ut hvilken type sovesofa som passer best til omgivelsene den skal stå i – fremover eller langsetter? Hvis du rett og slett ønsker det beste så gå rett på:

Se Malloy sovesofa her >
Se Hovden Supreme Storage sovesofa her >

Klar for å handle?

Når tiden er inne for å kjøpe sovesofa ønsker mange å teste produktet, prøvesitte og –ligge. Da er du velkommen til vår butikk (se besøksadresse her). Vi har med flere enn 70 ulike modeller Nordens største utstilling av sovesofa. Vår kunnskap er stor og vi veileder gjerne. Bor du langt unna så finner du ved de ulike produkter mange bilder og også video. Du må gjerne sende mail med spørsmål eller ringe. Tekstilprøver sender vi på oppfordring. Våre sovesofa leveres over hele landet og i Oslo og omegn hjelper vi gjerne med montering.

Leveringstider

De fleste kjøper sin sovesofa tilpasset egne behov og valg av tekstil og farge. Forvent da en leveringstid på 4-6 uker. Men du kan hos oss også få levert på dagen uten ventetid. Da velger du blant våre lagerførte sovesofa. Vi har alltid et rikt utvalg av ulike sovesofa på lager.

Sjekkliste:

  • Hvilken type sovesofa passer til rommet den skal stå i?
  • Hva er viktigste funksjon, sitte eller sove?
  • Hvordan fungerer den?
  • Liker du designet?
  • Velg tekstil og farge.

Alle våre sovesofaer kommer fra kjente merkeleverandører og vi garanterer for varighet og sikkerhet. Det er 5 års garanti på alle mekanismer og rammer. Vi tilbyr med riktige priser og har såkalt prismatch – finner du i kjøpsøyeblikket tilsvarende produkt rimeligere i annen norsk distribusjon så matcher vi prisen. Det er trygt å handle sovesofa hos spesialisten!

Har du spørsmål?

Ta kontakt for en uforpliktende prat, så hjelper vi deg på veien! Kontakt oss her.